Great Black

Alla inlägg under november 2010

Av Maja Fredriksson - 15 november 2010 18:41

Jag gillar inte vädret som var idag. Snöblandat regn och blåst! Fy vad kallt det var!

Trotsade vädret och åkte en sväng till klubben och tränade några running. Ska kolla igenom filmerna och utvärdera träningen efter det, känns som ett måste!


Denna vecka började jag med Links vittring inför lydnadsklass 3. Tror det är Svartbergs metod jag kör men då jag inte har boken så improviserar jag lite. Jag lägger ut massa pinnar på golvet blandat med godisar. En av pinnarna har jag tagit i och om han markerar denna så klickar jag och belönar med godis! Ibland har ingen pinne vittring och jag blandar med många godisar ibland och färre ibland. Jag tar en ny vittringspinne varje gång och varierar antalt pinnar på golvet.


Det här är Links tredje pass och det känns riktigt bra! Han använder verkligen nosen!


Av Maja Fredriksson - 13 november 2010 18:20

Jag är ju dagmatte till min systers dvärgpincher Jerry som jag även tävlar agility med. En ras jag själv inte skulle vilja bo med, helt ärligt, men en ras som är rolig att träna och köra med!


Han är verkligen en klickerklok hund som bjuder på beteenden. Här är steg ett i mitt nya projekt, lära liten råtta att stå på frambenen!


Av Maja Fredriksson - 12 november 2010 10:53

Det är så mycket inom hundträning som är roligt men känner väl att man faktiskt inte hinner med allt, trots att jag har 26 timmar på mitt dygn! Planeringen inför 2011 är i full gång och efter en del diskusioner ser det ut att bli något liknande:


Snön är här och lättast att träna under vintern är nog lydnad, därför blir det klass 3 momenten med förhoppning om en debut i lydnadsklass 3 i vår (feb/mars).


Ska samtidigt försöka underhålla söket, dels i skog men också inomhussök för att i vår satsa på brukset och en start i lägreklass sök under året. I lägrelydnaden är det väl krypet som inte sitter.


Självklart kommer jag träna agility hela året runt. I vår blir det till att ta sista pinnen i agilityklass 1 och sedan satsa fullt på att få upp Link i klass 3 så fort som möjligt under våren/försommaren!


Vallningen kommer jag också försöka träna så mycket det går. Inga direkta planer där då jag inte alls vet hur mycket jag eller Link kommer utvecklas under tiden.


Sammanfattningsvis så har jag alltså lagt ner spåret, varken Link eller framförallt jag tycker att det är speciellt roligt. Vi kommer försöka få till lydnadsklass 3 under vintern/våren för att sedan satsa helt på agilityn och söket under nästa år! En del vallning på det så är planeringen i hamn. Först ut är alltså lydnaden.


Sittande i grupp - 2

Ett moment som vi tränat parallellt med platsliggningen från första början. Många hundar i vårt träningsgäng är i de högre klasserna så det har fallit sig naturligt.


Platliggande - 2

Ett moment som vi lagt ner MYCKET tid på! Känns som ett tryggt moment som vi fortstätter träna som vi gör nu.


Fritt följ - 4

Här kommer vi lägga mycket tid! Sidoförflyttningar har vi inte börjat med än. Vändningar på stället tränar vi redan men funderar på att ändra mitt helt om till vänster-vänster istället för höger-höger.


Sättande - 3

Kommer träna in operant på samma sätt som läggandet och ställandet som gett snabb effekt!


Inkallande med ställande och läggande - 4

Fart och focus! Snabba ställanden har han men lägganden har vi inte tränat än.


Sändnande med platslägganden och inkallande - 4

Rutan, rutan, rutan. Har nog inte riktigt bestämt hur jag vill ha rutna, känner att targeten tar bort fokusen från konerna. En tanke är att låta honom springa rakt igenom, ungefär som jag tränade in slalomet 2x2 metoden.


Apportering med hopp över hinder - 3

Ett moment som vi är klara med, men som alltid kan finslipas! Fart och ingång.


Apportering av metallföremål - 2

Får se hur han upplever metallen. Måste fixa en metallapport.


Vittringsprov och apportering - 4

Fick tipset att börja träna detta moment IGÅR! hahaha! Vi började idag, vet inte riktigt hur jag ska lägga upp momentet? Funderar på Marias burkar. . .


Fjärrdirigering - 4

Måste själv skriva ner vilka skiften som ska ha vilka handtecken/röstkommandon.

Av Maja Fredriksson - 9 november 2010 14:27

Link


        

        


Vasco och Link


   

Vasco bjuder på olika poser!


Pia och Elliot

Av Maja Fredriksson - 4 november 2010 17:06

Fick en liten chock när jag såg att det "bara" är tre månader kvar till agilitysäsongen drar igång, hahaha. Säsong kanske är att ta i men vi ska väl försöka tävla i februari alla fall.


Tog ledigt från fårhagen idag och åkte istället till klubben för att träna agility med alla tre hundarna. Pia föjde gärna med trots ryggont.


Link blev helt galen när han kom in på planen, vilket jag gillar! Dagens träning bestod av vänstersvängar efter balansbommen. I början hade han svårt att korta ned sitt sista steg så pass mycket att alla fyra tassar är på kontakfältet men i slutet fick han en helt ok teknik. Tyvärr fick jag bara med en sådan repetition på filmen (den sista). Ser ut som att han kommer klara av att svänga väldigt tight efter balansen ändå. Just nu har jag en rundningspinne till hjälp.


Det är 10 månader sedan vi började med kontaktfälten men nu har vi ju haft uppehåll på nästan två månader också. Detta är även det första riktiga passet på svängar.


Av Maja Fredriksson - 2 november 2010 19:59

Dagens kurstillfälle började med ett kort pass i 25:an där vi skulle visa våra stopp!

Först fick vi svara på tre frågor:


Vad har du för kommando?

Stanna


Hur ska det se ut?

Han får välja om han vill stå, sitta eller ligga men han ska göra det direkt.


Om han inte gör det, vad gör du då? 

Jag går upp till hunden och ställer honom där han skulle ha stannat, sedan börjar övningen om.  


Vi fick mycket beröm och det syntes att vi hade tränat och gjort framsteg, kul!


Sedan gick vi ut i en stor hage med 20-30 tackor som inte hade någon större dragning till människor. Vi skulle först driva längst ett staket och sedan fösa tillbaka fåren. Eva hade med sina hundar och en travhäst som sprang precis bredvid hagen gjorde att Link blev helt snurrig och inte gjorde ett rätt. Valde att bryta. Gjorde senare ett kort pass med korta hämt och korta drivningar. Gick mycket bättre men han ligger alldeles för nära fåren i ett för högt tempo.


Sista passat var i stor hage med 4 får. Vi fick själva välja vad vi skulle träna på och för Links del skulle vi ner tempot. Provade fösning med lina då han gärna vänder sig mot mej när han får röstkommandon, istället skulle jag hjälpa honom med linan. Detta gick inte alls. vi provade också med lina i drivning och att Eva höll i linan och jag gick framför fåren. Nu tappade han också känslan helt och ville bara till mej.

Han är inte alls bekväm med att ha lina på sig, det är som att han tror att arbetet är över då.


Så läxa till nästa gång är att få ner hans tempo. Dels låååångsamma starter men också kunna sakta ner på kommando. Metoderna jag fick som förslag var lina och envishet (någon som håller i drivning) eller att lägga press på honom så att han saktar ner (akta så att han inte tappar intresset).


Fler förslag?

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards