Great Black

Alla inlägg under maj 2011

Av Maja Fredriksson - 3 maj 2011 16:21

Prova-på-dag i Dog Frisbee på Enköpings Brukshundklubb!


Kursledaree: Stef


Dog frisbee är en rolig sport för både förare och hund och den håller precis på att implementeras som sport i Scandinavien. Det finns två olika grenar, discdog och freestyle. I discdog ska föraren under 1 minut kasta en frisbee till sin hund. Målet är att göra så många och långa kast som möjligt. I freestyle ska föraren göra så många olika kast som möjligt med 5 st frisbees. Hunden kan utföra olika trix med föraren eller när den ska fånga frisbeen i luften.


Under dagen kommer det vara en genomgång av säkerhet och vad man kan göra med frisbee, inte bara för lek utan den kan användas till mycket annat också. Vi tränar kastteknik och därefter så tänder vi till hundarna en i taget.


Datum: Lördagen den 21 maj
Tid: 13.00 - 17.00


Kostnad: 400kr
Anmäl dig till ebk.agility@gmail.com


Av Maja Fredriksson - 2 maj 2011 09:33

I fredags efter ett besök hos Linda och Modjas valpar åkte jag till hagen för att möta upp Malin, Sanna och Pia. Nu var det äntligen dax att göra klart den stora hagen (fattades typ 50 meter stängsel sist). Kändes så bra att få släppa ut fåren och de såg riktigt nöjda ut! Passade på att valla en sväng, vilket gick bra. Fösning, fösning, fösning och tempo.


Sista stolpen i hagen! 


     


     


     


I lördags fick vi för oss (till och med jag) att vi skulle ut och spåra. Link fick först se Malin gå ut ett spår för att någon timme senare gå spåret och hitta Malin i slutet. 230 meter blev det och han tog sig fram. Sedan ett katastrofspår igen. Problemet är att det inte går att använda snitslar eller liknade till Link då han vindar väldigt lätt. När han inte heller är säker på spåret är det svårt att läsa om han har det eller inte. Han är bra på att luras och jag har svårt att läsa honom vilket gör att vi ofta hamnar fel om man inte vet extakt vart vi gått... Nej spår är nog inte vår grej helt enkelt.


Igår åkte vi till Olandstrakten för att tävla agilityklass 1-2. Första start 8.30 och Vegas tävlar i hoppklass 1, gjorde att vi var på plats 9.30 Sen började den lååånga väntan. Tror inte klass 2 starade förrän vid 14-15. Helt sjukt lång tid tog det. Saken blev ju inte bättre av att vi diskade oss typ allihopa. Jerry hoppade ramen på däcket OCH tjuvstarde (råtta!), valde därför att belöna kontaktfältet. Link tog fel tunnelöppning lite otippat, valde däremot att köra på och behålla hans fart för att testa av alla kontaktfält som han tog fint, trots att han höll på att ramla av balansen.


Vi passade såklart på att träna lydnad medan vi väntade. Fick till ett riktigt bra pass där jag kände att fjärren börjar lossna! Platssittning och platsliggning känns tryggt och en plan för inkallningen men fokus på ställandet! Sedan kom vi på den roliga idéen att fota hundarna när de fångar bollar.


  Är det en långhårig corgie?



   


        


Riktigt trötta efter en lång helg med bästa Malin och Vegas!


    

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards