Great Black

Alla inlägg under december 2011

Av Maja Fredriksson - 14 december 2011 21:24

Året börjar ta slut, bara en lydnadstävling kvar i kalendern och det är dax att utvärdera hur årets mål och utmaningar gick innan nya drömmar ska skrivas ner.

 

Agility

  • Uppflyttad till agilityklass 3, SM-pinne i hoppklass (4 pinnar) - Agilityn har gått sådär, tror vi har haft runt tiotalet 5-felslopp i agilityn, många rivningar. I hoppklass har vi plockat två SM-pinnar och varit hundradelar ifrån CERT.

Resultat: Agilityklass 2 - 1 pinne och Hoppklass 3 - 2 SM pinnar (3 pinnar)


Bruks

  • Uppflyttad till högre sök - Vi startade i Lkl spår men utan att hitta sista pinnen i spåret tyvärr. Söket har vi valt bort och istället satsat på vallningen.  

Resultat: Startat lägraklass spår, ej godkänt.

 

Lydnad

  • 1:a pris klass 3 - Valde att även här ta LP-titel. Dels för att eliten inte var klar, dels för att jag måste få tävlingsvana men framförallt efterom det är snyggt med titlar, hihi! Vi har tävlat 3 klass 3 tävlingar med 1:a pris och 1:a placeringar i samtliga. Vi har även debuterat i elitklass med ett 3:e pris.

Resultat: LP3 och 3:e pris elitklass


Vallning

  • Eventuellt starta ASCA, träna för VP - Vallningen är det som har fått tagit mest tid under året. Vi har starta på ASCA och erövrat STDsc och OTDd samt tagit ett leg i Open Sheep. Vi blev även High In Trial started och High Combined Non WTCH 2011-06-05 samt High In Trial open och High Combined Non WTCH 2011-07-17. Vår största framgång igår är nog ändå godkänt vallhundsprov!

Resultat: STDsc, OTDd, ett leg i Open sheep och GK VALLH PR

Utställning

  • Ställa i Bkl - Då vi inte var kvalificerade för bruksklass förrän i december fick det bli i Öppenklass.

Resultat: Excellent - Ökl


Övriga prestationer

  • MT - Vi har hunnit med att både göra mentaldelen och exteriördelen.

Resultat: KORAD på 458 poäng

Av Maja Fredriksson - 12 december 2011 21:41

I min smak föds det en hel del spännande aussiekullar här framöver och suget efter en ny stjärna finns alltid där i bakhuvudet. Funderingar kring när en valp är lämplig och hur gammal jag vill att Link ska vara innan dess ledde till insikten i att Link och hans syskon blev tre år i höstas. Herregud så fort tiden går!


En helt fantastisk kull med härliga, engagerade, tävlingsnördar till mattar! I kullen föddes fem hanar och tre tikar och det här är vad vi tillsammans har åstadkommit på tre år:


8/8 valpar har känd mental status.

4/8 valpar har gk KORNING med minst 424 poäng


6/8 har officialla resultat inom brukset.

  • 1 uppflyttad till elit spår
  • 3 uppflyttade till högre spår
  • 1 uppflyttad till lägre spår
  • 1 uppflyttad till högre sök

6/8 har officiella resultat inom lydnad

  • 5 uppflyttade till elit
  • 1 uppflyttad till klass 2

2/8 är utbildade TJH inom bevkning

2/8 har klarat delprov 1 inom räddningshundutbildningen


4/8 har officiella resultat inom agility

  • 1 tävlar i klass 3
  • 3 tävlar i klass 2

1/8 har GK VALLHUNDS PROV

2/8 har officiella starter inom ASCA (vallning)

  • 1 har STDs
  • 1 har STDcs  och OTDd

6/8 har gk exteriör beskrivning

6/8 har ställt ut i öppen/bruksklass med excellent


Är så himla glad och stolt över att få vara en del av denna kulls utveckling! Ett riktigt skrytinlägg men det tycker jag att denna kull är värd! Jag tycker också att alla mattar är välda en stor julkram för allt roligt och motiverande vi gör med våra hundar. Har verkligen träffat nya vänner för livet! Ska bli så spännande att se vad alla tar sig för under nästa år!


Sugarwinds A-kull

Av Maja Fredriksson - 11 december 2011 15:55

09.00 var jag, Matilda, Malin, Izabelle och Bella på plats på Stora Stockholm för årets hundmässa! Parkeringshuset var redan fullt, lång kö för att komma in och redan trångt vid alla shoppingstånd. Kändes som om det var betydligt mer folk än tidigare år. Det blev en hektisk dag då vi ville hinna med både lydnaden, freestylen, kika en kort minisnabbis på aussieutställningen, matintag och shopping såklart. Strax efter 16.00 kände vi oss ändå nöjda och redo att åka hem...


... hem och hem. Efter att ha hämtat upp Malins hundar åkte vi till Enköping för att slänga av övriga passagerare. För Malin och mig var nämligen nästa mål Linköping, lydnadsdebut för min och Links del. Även Malin och Vegas skulle tävla såklart!


Började med att ringa vandrarhemmet i Linköping för att meddela att vi skulle bli sena. . . ca 3 timmar mot vad vi tidigare sagt. Det skulle inte vara några problem då personal skulle finnas på plats till klockan 22.


När vi kommit en bra bit på den 3 timmar långa resan kommer vi på att jag har glömt alla papper, vacc. medlemskort med mera. Får lite smått panik, ska vi vända? Ska jag skita i att tävla? Till slut hittar vi ett PM i mailen och får tag på tävlingsledaren. De skulle lösa detta. För säkerhets skull ringer jag min sambo för att be honom fota alla papper och sedan messa mig de. Tack gode gud för Iphone! Efter att lugnat ner sig och allt är ordnat inser både Malin och jag att våra mobiler är så gott som oladdade och INGEN av oss har laddare med sig såklart, "fan ta dig Iphone!" Snabbt av med mobilerna för att spara på batteriet så vi hade en väckarklocka till nästa dag!


Resan fortsätter! Efter ytterligare en timme inser jag att bensinen är slut och då menar jag inte, tanka snart utan tanka NU! Mitt ute i skogen på nån liten skogsväg infinner sig åter paniken. Av med värmen, stolsvärmen, radion, gps:n i hopp om att det ska dra mindre bensin, hihi! Hastigheten gick markant långsammare! Tack gode gud så klarade Svarata Faran sig ända fram till en mack!


Vi fortsatte resan och började så smått nalla på godiset då vi kom på att vi inte ätit någon mat alls under dagen. Då tiden började närma sig 21.30 och vi inte hade någon vägbeskrivning till vandrarhemmet började sakta paniken komma smygandes igen. . . Vi var i alla fall i Linköping men nu började vår tillit till kvinnan i GPS:n att avta. Den återkommande kommentaraen "Gör om rutt" ekade i huvudet. Till slut hittade vi i alla fall fram till vandrarhemmet och efter att vi betalat och fått nycklar var nästa mål, brukshundklubben och sedan mat.


Efter ytterligare två timmar och kvinnan i GPS:ns tips om att köra på diverse gångvägar var vi äntligen på rummet! När vi andra äntligen fick lägga oss och pusta ut kom katten Jansson (Jamma) på att hon är en katt och katter är ju uppe på natten. Grävde gropar i fällen, lekte under sängen, lekte i sängen, lekte på Link. . . tillslut slocknade även den lilla svarta!


Hur var själva tävlingsdagen då? Vi var bara 4 elitekipage som samlades 9.00 Jag drog nummer 2 och Malin nummer 3.

Platsmomenten gick bra för alla.


Sittande i grupp 10


Platsliggande 9 - Segt läggnade

Link ville tydligen ligga bekvämt dagen till ära, högertassen skulle vikas in och läggas till rätta.


Fritt följ 8½ - Släpper i språng- och långsammarsch

Håller helt med.


Dumrutan 6½ - missar stå, ligger vriden

Link var inte med och lyssnade inte, kikade på publiken (Malin och Vegas som värmde upp) och chansade sedan på ett sitt.


Inkallning 9 - sträcka ställande

Är bara så himla glad att han ställde sig och inte la sig som han gjort tidigare. Bra fart med.


Rutan 0 - Utanför

Ställer honom kanske liiite för tidigt, när jag kommenderar ligg flyttar han fram ett steg och tassarna utanför.


Apportering 0 - Utför ej momentet

Han låste på vänster apporten. Stoppade honom och skickade om men nope.


Metall 8 - tassar, något tveksam

Trodde vi skulle få mycket sämre betyg. Hade även dåligt tempo in.


Vittring 8½ - Omtag

Jättefint! Omtaget tror jag han menar tugget i fotposition som han hade!!!


Fjärr 6½ - Extra kommando, flyttar framåt

Så jäkla glad över hans första skifte! Sedan lade han sig med hakan i backen och då är han svår att byta positon på sedan.


Totalt 204,5 poäng och ett 3:e pris!


High five

Gruppmomenten - tryggt och fint

Konskicken - bra fart och tempo

Jag var inte nervös - tack Vallhundsprov!


High low

Förflyttningar mellan momenten

Apporteringarna, trä, metall, vittring

Fjärren


Trots en skakig debut är vi i det stora hela nöjda. Förutom de två nollade momenten ligger vi ungefär på den nivån man kan förvänta sig av oss. Vi har ju inte tränat de senaste veckorna då vallningen fått all tid. Det jag är mest nöjd över som också var dagen mål var att både Link och jag skulle gå ut och ha kul, och det hade vi! Det här ska vi absolut göra om!


Direkt efter oss var det så bästa brorsan Vegas tur! Det gjorde att fint program och slutade på 270,5 tror jag och såklart ett 1:a pris! En till fin elittävling och Link har en lydnadschamipon till brorsa! Fan vad Ni är bra Malin!


Det här var ju helt klart den mest galna lydnadstävlingen någonsin!

Av Maja Fredriksson - 7 december 2011 22:04

Fyra dagar har gått och vi svävar fortarande på moln! Börjat träna lydnad igen (som fått vila och lämnat plats för vallträning) då en eventuell elitdebut närmar sig. Känns egentligen som att vi har en hel del kvar att pyssla med men vad fasen, just nu känns det som att inget kan få oss att sluta le!


Här om kvällen satt jag och kikade tillbaka på Links och min vallträning. Insåg ganska snart hur kul det är att filma ens framsteg OCH bakslag. Man glömmer så lätt!


Första gången Link träffar får,. januari 2010, en dagskurs för Gunnar Larsson. Link tycker de är lite läskiga och vill gärna att stora snälla Gunnar ska gå med honom. Jag själv är något nervös och gör/säger konstiga saker.





Här är en film från förberedelsekursen för Sven Sognevik, våren 2010.





Av Maja Fredriksson - 4 december 2011 13:34

Efter en hel vecka utan ordentlig sömn eller matintag med för den delen var dagen D kommen! Idag var det dax för Links och mitt första vallhundsprov! Klockan 07.00 satt vi oss i bilden och styrde kosan mot Bråfors, Fagersta. Hade nog behövt en chaufför då jag egentligen var en trafikfara för allmänheten. Nervositet som visade sig i yrsel, illamående, magknip och tunnelseende, lydnadsnervositeten kan slänga sig i väggen! Väl framme tog jag i alla fall en lång promenad med hundarna och försökte skaka bort det mesta.


Samling, kontroll och domargenomgång med banvandring. Beslutade här att göra ett vänsterhämt. Shania Longyard som var domare kunde inte nog påpeka att vi skulle ta det lugnt och ANDAS! Vi hade start nummer 4 och Mackan med Rosso hade sista start, nummer 6. Även Links uppfödare Susanna samt Blomman fanns på plats för att stötta, hejja, kika och filma. Kändes bra!


Jag kommer inte analysera vårat prov (just nu) mer än att berätta vilken underbart fantastisk hund jag har! Vid ett tillfälle har domaren kommenterat "lever farligt" och "så nära man kan komma att tappa djuren" MEN följt av "vilken jäkla bra hund som räddar hela situationen".


Vid första grinden har fåren drag bort och Link vill då skära linjen och gå vänster för att stoppa de. Jag envisas med att skicka höger. Trots protest från Link går han till slut lydigt höger men nu är fåren på väg låååångt bort, över ett dike och en kulle, bort mot framställningsfållan. Bästa smurfen gör på ända och bästa sättet, släpper fåren för att runda kullen och möta upp fåren! "9 av 10 hundar hade aldrig gjort det".



Poängmässigt såg det ut såhär:

Utgång - 12/20

Upptag - 7/10

Framdrivning - 14/20

Fösning - 5/10

Drivning - 9/20

Fålla in - 10/10

Fålla ut - 10/10


Totalt 67 poäng och godkänd vallhund!


Även Mackan och Skippo klarade det, med exakt samma poäng! Årets sista VP och två godkända aussie! Så jäkla kul! Fan vad vi är bra! På vallprovet var det tre working kelpie, två aussie och en bc, alla utom en klarade sig. Även utsällningshundarna var av rasen working kelpie. Kul att se blandade raser!


Tack alla som hjälpt till och hejjat och stöttat, vänner, träningskompisar och instruktörer, Ni har varit guld värda! Nu satsar vi på IK1!


Kom att tänka på en rolig sak, Link är född den 13 september klockan 13.13 och vägd 333g. Han gör nu VP 3 år och 3 månader gammal, blir den 13:e godkända svenska aussie och den 3:e godkända hanen i rasen!


Den 13:e krigaren - Sugarwinds A Great Warrior

 


Maja med Link och Mackan med Rosso


Av Maja Fredriksson - 1 december 2011 13:51

Sitter och kikar på kvallistorna till framför allt lydnad och agility SM 2012 i Borlänge. I lydnad finns det tyvärr ingen aussie med på top 100. I agilityn ser det lite ljusare ut. Nu vet jag att kvalperioden inte är slut än så kööööör nu hela perioden ut!


Tänkte även börja peppa alla med aussie att börja satsa mot SM 2013 i Falkenberg (även andra SM såklart)! Hur många tänker satsa? Vore jäkla kul att få ihop ett grymt, stort, härligt aussiegäng!


Jag älskar ju att fixa och trixa och vore så kul om man kunde trycka upp aussietröjor, ordna träningshelger i samband med SM, bo ihop, peppa, hejja och bara visa hur grymt bra ras vi har!


Här är en bild på Mattias Nilsson med Windedos Circle Master, Aragorn som kom 2:a 2011 och 8:e plats 2010!


 

Av Maja Fredriksson - 1 december 2011 11:07

Igår kväll åkte jag ut till pappas gård och satte på nya fina vinterdäck. 1 december idag och det lovas tydligen snö till helgen.


Sitter mitt uppe i vallplanerning. Tre positiva, motivationshöjande och lärolika dagar ska planeras.

  • Idag blir det hemma på egna får, 3 x 5 minuter. Tema: fösning - vänster på cirkel - gå bort
  • Imorgon ska vi till bästa Linda. Korta pass. Tema: cirkelarbete - hämt när jag står mellan hund och får - långa hämt
  • Lördag blir det två pass, förmiddag hos Linda och eftermiddag hos oss. Tema: långa hämt - framdrigning - fösning mot mål

Nästa vecka tar vi tag i lydnadsträningen igen. Fokus ligger på helhetsträning, sittande i grupp, apporteringar.


1 år sen - 1 december 2010, snö och minus 15 grader

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards