Great Black

Alla inlägg den 16 mars 2014

Av Maja Fredriksson - 16 mars 2014 17:36

Helgen har spenderats till hundträning. Kallt, blåsigt men SOL! Idag kunde jag inte hålla mig längre, Link fick göra en vindmarkering i koppel. Valde att gå på stigen och låta Link själv vinda figgen då jag inte riktigt viste vart hon låg. Supertydlig markering och sen ut till figge! Bästa smurfen, som vi längtat efter denna träning.


Annars nöter vi på med långsam marsch som vi gjort STORA framsteg i! Nästa steg har blivit att från vanlig marsch göra en rak halt, även den börjar bli bra så även där har vi börjat gå vidare till vanlig marsch - rak halt - långsam marsch.


Fjärren funkar inna på 5 meter ungefär, ute på kanske 1 meter. Vi kämpar på med attityden.


Kedjor med två moment och social belöning mellan går utmärkt! Nästa vecka öker vi på med ett moment till!



 


Jamie fortsätter att valla. I onsdagas var vi till Veronika och träffade ankor. Hon har sett ankor vid ett tillfälle tidigare så jag var lite osäker på vad hon skulle tycka. 100% fokus och fin attityd! Gick upp lite i aktivitet när vi plockade ut de från hörnet och de flaxade. Jag kunde lägga henne och själv flytta runt djuren utan att hon stressade upp sig. Ligga och hålla ser hon som en uppgift, även när jag hanterar fåren.


Vi nöter på med slalomet i agilityn. Funderat om lite och kommer köpa in slalombågar istället för att köra 2x2 metoden eller den klassiska att gå med och belöna varje port. Jamie verkar gilla att göra momenten som de ska långsamt för att sedan öka farten när hon förstår. Hon är mycket sämre å när man man klickar in ett beteende och sen ska utveckla det...


Banorna ligger på ungefär 10 hinder och hon börjar bli riktigt hindersäker. Då hon inte är så snabb eller tar egna initiativ så passar framförbyten och blindbyten bättre än bakombyten just nu, även om hon är duktig på de med.



 

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards