Great Black

Alla inlägg den 8 maj 2014

Av Maja Fredriksson - 8 maj 2014 18:37

Lång dag på jobbet och Link har vilodag så det fick bli lite hemmaträning idag. Insåg att det bar är 6 veckor kvar till agilitydebut för Jamie och hon kan varken slalom eller balanshindrena. Hon har fått några pass på 8 pinnar så idag tänkte jag försvåra genom att ta bort några bågar. 8 pinnar och 3 bågar blev det.


Den här metoden har funkat bra på Jamie så hon vill ha sin träning så likt målbilden som möjligt, tänka och göra det långsamt för att sedan öka farten. 2x2 funkade inte alls med andra ord. Än så länge har vi bara raka ingångar.


Av Maja Fredriksson - 8 maj 2014 12:04

Igår åkte Bella och jag till Vällingby för att träna lydnad. Malin hade så snällt byggt upp en elitbana och jag och Link fick en plats tilldelade att värma upp på.


Jag har tränat alldeles för lite för se några större framsteg på Link. Det vi har tränat var däremot superfin! Vittring och långsam marsch. Även zätat var ok men provade för fösta gången nya kommondot på sitt och då blev han tveksam och tänkte först sätta sig men ställde sig sekunden efter. Vad vi ska fokusera på kommande vecka:


Fritt följ - Helt ok, hjälpte honom i höger om- och helt om språng marsch. Sned i stegförflyttningar höger och började gå till vänster själv (efter höger blir det vänster).


Zätat - träna in nya sitt kommandot (back). Träna med kommendering. Utan kommendering är han felfri.


Inkallning - långa stoppsträckor och långsam sista bit. Lämnar dock detta moment för nu.


Rutan - Lägger sig på mitt stanna-kommando i rutan. Saktar in innan ingång och dålig position.


Dir. apportering - Ställer sig snett vid konen, svårt att dir. till vänster. Chansar och tjuvar nästan på kommendera. Träna kommandona.


Metallapport - ISnabbare girpand, önskar lite högre tempo in. Inget jag kommer träna just nu.


Vittring - blandar att träna på fullt avstånd eller att vända mig om och då har jag pinnarna på 5 meter. Måste köra igenom momentet tävlingsmessigt.


Fjärren - Snabbare nedläggande och skiftet från stå till sitt.


Link hade en lite finare och peppigare attityd än han brukar ha på tävling men inte riktigt som vid träning. Om en vecka ska vi tävla och då får vi se hur vi ligger till på riktigt. Är lite kluben hur vi ska göra i framtiden.



Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards