Great Black

Direktlänk till inlägg 13 april 2015

Träningstävling som gav mersmak

Av Maja Fredriksson - 13 april 2015 20:52

Älskade rapportligan, vilket gäng! Jag är så otroligt glad att jag fått chansen att vara med i denna grupp och lära mig allt om bruksgrenen rapport! Förutom all kunskap de delar med sig får man otroligt mycket peppning, skratt och GOD MAT/FIKA!

Förutom att träna rapport ihop så hittar vi på diverse upptåg som lydnadsdagar, träningsläger och nu senast riggade jag och Bella upp en hel träningstävling för appellhundarna (plus Taylor som ska starta lägre snart).


Samling med lottdragning klockan 10.00 och sedan gemensam promenad till station A där vi snitslat upp både hundarnas liggplatser, framföringssträcka och stationsområde. Bella och jag agarade både domare och tävlingsledare (tidtagning). Sedan var vi såklart också med och tävlade med Jamie och då byttes vi av och hjälpte varandra såklart!


   


Skogsarbetet flöt på och alla hundar sprang båda stäckorna, ÄVEN JAMIE!! Det är första gången hon springer helt utan hjälp till Bella. Ingen hund att gå på rull på, ingen Bella som visade sig eller stöd i form av ljud. Att hon dessutom gjorde det med lång liggtid (ca. 30 minuter) är ju helt fantastiskt! Till mig var inga som helst problem! När jag skickade tillbaka till Bella på B-stationen så sprang hon ut i lite lägre tempo än hon brukar, stannade på 50 meter, travade tillbaka mot mig 20 meter, stannade och valde sedan att vända och springa till Bella. Jag var helt tyst och fokuserade framåt hela tiden! Inte ett klockrent skick MEN hon sprang! BÄSTA BÄSTA Jamie!


Efter rapporten väntade mat och fika där tiderna räknades samman och vi kunde konstatera att alla hundar fått en 10 i betyg då alla även skötte uppbindning, framföring etc.


Klockan 14.00 samlades vi på klubben och körde igenom lydnad, platsliggning och budföring. Självklart med två domare och tävlingsledare på plats! Jamie låste några gånger under lydnadsprogrammet men skötte sig helt ok. Platsliggningen inget problem och budföringen gjorde hon jättefint. Ville inte lämna mottagaren på första kommandot men sprang på andra!


När alla ekipage var klara var det då dags för prisutdelning. STort grattis till Team Linna som tog hem segern! Nu är vi alla anmälda till appelldebut i maj (förutom Taylor som startar lite tidigare i lägre). Spännande!



Vi har nu lagt upp träningen följande 4 veckor som är kvar till tävling:

Första veckan ska vi gå tillbaka och köra på motivation på Bella - frispår som Jamie älskar.


Andra och tredje veckan blir det tre övningar:

Dels kommer vi köra en grundsträcka på ca. 100 meter. Tanken är att Jamie ska komma över sin tanke att stanna och fundera direkt vid skicket från A. Hon ska inte tycka att grundsträckan är så långt bort att hon tvekar. Sedan ska vi förlänga till C med frispår för att öka motivationen att springa till Bella.


1. B-A 100 meter
2. B-C 100-500 meter (beroende på hur lång förlängning vi gör)

3. C-A (ev.)


Det andra vi ska göra är att träna längre liggtider. Vi tänker att vi ska göra det dels på frispår där Jamie får se Bella gå iväg och sedan ligga och vänta för att få jaga efter. Bella kommer inte gå så långt men minst 100 meter. Eller så kommer Bella gå ut med Jamie till B - liggtid och sedan göra en kort förlängning medan Jamie är på A - liggtid.

1. B-A 100 meter - liggtid 20-40 minuter
2. A-C 120-150 meter - liggtid 20-40 minuter
osv.


Det tredje vi ska träna på är att köra med andra hundar. Springa till mig är inga problem om hon är första, sist eller i mitten men vi vill kolla av hur hon är när hon ska springa till Bella...


Fjärde och sista veckan innan tävling blir det nog roliga motiverande pass följt av två dagars vila inför tävlingen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maja Fredriksson - 22 december 2017 19:47

Tycker det blir svårare och svårare att sätta mål. Tror mycket beror på att jag inte vet om jag får all tid jag vill och behöver... Men vi gör ett försök!   Link's mål: Nose Work NW1   Jamie's mål: Agility Uppflyttad till agility...

Av Maja Fredriksson - 21 december 2017 21:54

Det har inte blivit många inlägg här i bloggen men jag känner ändå att det är kul att spara målsättningar och utvärdera tävlingsåret. Det har inte blivit många tävlingar under året och egenligen inte många mål uppfyllda...   Links mål: Bruks ...

Av Maja Fredriksson - 12 juni 2017 20:15

Carroll's Rei 4 Sugarwind     Ras: Australian Shepherd Född: 2017-06-12 Vikt:  Höjd:  Färg: Blue merle vit och tanÖgonfärg: Bruna Svans: Kuperad Ögon: Bruna HD: ED: Övrigt:   SKK reg: SE14164/2018 ASCA reg:   Mor: Car...

Av Maja Fredriksson - 1 januari 2017 12:54

Då var det dax att planera och sätta upp lite mål för 2017 års tävlingssäsong. Ibland känns det lite deppigt att inte kunna sätta de mål vi önskar, samtidigt som det skapar det nya utmaningar.    Links mål: Bruks Uppflyttad till elitspår ...

Av Maja Fredriksson - 27 december 2016 22:43

Idag har vi hunnit med både ett skyddspass för Jonas och sedan träffat alla amerikanska aussies i vallhagen. En underbar hunddag från 10-16!    Började med att möta upp Emma och Petri för att köra skydd med Jamie och Nisse för Jonas. Det var läng...

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards