Great Black

Alla inlägg under februari 2011

Av Maja Fredriksson - 16 februari 2011 16:02

Igår var det årsmöte på Enköpings BK. En hel del folk var faktiskt där, roligt att man känner de flesta men även lite tråkigt då man självklart önskar att fler medlemmar engagerar sig och visar sitt intresse i klubben! Efter ett långt möte med många nya stadgar och val av styrelse var det så dax för prisutdelning av klubbens alla vandringspriser. Vi har många duktiga ekipage på klubben som man imponeras av! Inom olika grenar har dessa placerat sig på DM, SM och till och med på prispallen på VM! Inte illa - imponerande!


Link blev i alla fall årets lydnadshund 2010! Priset tillfallar den hund som uppnår högsta procentuella poäng över tre tävlingar, Link hamnade på 98%!


Link - Årets Lydnadshund 2010 EBK


Jerry blev årets agilityhund 2010! Råttan har gjort ett fantastiskt år med 10 pinnar, oftast placerad som 1:a och uppflyttad till klass 3! Pia/Elliot kom 2:a och Link kom 3:a!


Jerry Lee - Årets Agtilityhund 2010 EBK 

Av Maja Fredriksson - 13 februari 2011 20:57

Dagen började med våffelfrukost hos syster och lite TV-mys i soffan. Vid lunch kom Pia förbi och vi tog oss såsmåningom till klubben. Inte ens parkeringen är plogad så vi fick stå på vägen, pulsa oss fram till agilityplanen och skotta fram balansbommen. Dock var den lite för isig för att träna på så istället började jag Links projekt - explosiva starter. Han har ju ganska lugna starter och kommer igång först efter några hinder, är det trångt vid starten kan han tycka att det är jobbigt att bli lämnad själv dessutom. Min tanke är att lära in ett trick, gå mellan benen (som massor av agilityfolk gör) men inte för att få honom på rätt plats utan motivera upp momentet för att få en tydlig signal och en explosivare start. Jag måste samla tid överallt och här anser jag att jag kan vinna mycket!


Vasco fick köra running och slalom.


Efter agilityn åkte jag och körde ett kort lydnadspass med Link. Där har jag efter många diskussioner med Malin kommit fram till ett träningsupplägg som jag tror kommer bli kanon. Just nu ska vi lägga fokus på flera moment och kjedjor med kanonbelöning, i Links fall bitstocken och kattmat!



  Projekt - Explosiva starter



Av Maja Fredriksson - 8 februari 2011 14:52

Idag var det helt fantastiskt väder ute! Passade på att åka ner till konstgräsplanen på lunchen och köra igenom lydnadsklass 3 med Link. Jag vill se lite vart vi står och valde att ha en exernbelöning men belönade mellan varje moment.


FF - Vill ha en mer allert attityd. Snabbare sättanden i höger halten. Han hamnar efter i helt om men tränger i frammarschen. Sidförflyttningarna måste vi jobba med en rak possition.


Sättandet - Bytt kommando till Zitt vilket trillade ner idag!


Inkallning - Fortsätta öka tempot samt skilja på stanna och ligg (han chansar ibland).


Rutan - Mer sug och raka skick. Inkallningen kan han inte alls än.


Hoppapport - Akta tassar på apporten


Metallapport - Bra fart ut och in. Han tar apporten bra men håller den dåligt, balanserar den mera i munnen.


Vittring - För oförsiktig på vägen ut, kan lika gärna springa rakt på pinnarna först. Bra fart in. Omtag.


Fjärren - Bättre tempo i skiftena. Sitt/Stå och Stå/Sitt har vi inte lagt in än.


Känns som vi har mycket träning framför oss men får vi tillgång till denna underbara plan fler dagar så underlättar det ju. Försökte filma lite idag men det är svårt när man är själv. Dessutom så blev det något fel på klippen. Två små klipp från tredje passet och det syns att han tappar tyck i fria följet. Under vittringen måste han kolla in kameran med. . .



 

Av Maja Fredriksson - 6 februari 2011 18:13

07.00 kom Camilla och hämtade upp mig och Linda. Dagen skulle spenderas hos Peter Nillson i Skinnskatteberg. Fyra tackor i en minder lada samt många tankar och idéer bidrog till att både hundar och förare var bra trötta när vi åter åkte hem vid 16.00 Med var också två kullsyskon till Camillas Choice.


Första passet, av tre, var Link alldeles för speedad och ofokuserad. Nytt ställe, nya (mer flyttbara) får och en otydlig och domderande matte resulterade i ett dåligt första pass.


Andra och tredje passet jobbade vi med lite olika saker då jag som förare ska få med mej verktyg till egen träning hemma. Links attityd blev bättre med dagen men även min egen känsla för hur mycket press jag behöver lägga på honom. Väldigt nyttigt var även att få gå in och köra utan vallstav.


Med mig från dagen har jag en hel del saker att träna på.


Grundpossition 1, jag står mellan hund och får för att lägga lagom med press på Link som då vänder bort huvudet och släpper fåren vilket jag "belönar" genom att pyscha runt honom (valfritt håll). Detta är något jag redan tränar hemma men jag har gjort lite fel då Link gärna väljer att gå på min press och inte på mitt kommando. I början i denna träning ska jag inte bry mig så mycket om hur han hanterar situationen efteråt, fart, avstånd etc.


Nästa övning är att träna fösning vilket jag med fördel kan göra ihop med första övningen genom att stoppa hunden i balans, gå upp till hunden, lägga MITT fokus på fåren och ta ett steg mot de för att sedan smacka igång Link. För att få honom att gå rakt mot fåren kan jag med fördel använda koppel/lina. Lägga honom efter något steg osv. Viktigt är att jag håller fokus med fåren och att även Link ska ha det trots att han ska ligga/stanna.


Link vill gärna gå upp runt fåren i balans. Jag ska därför träna fösning på samma sätt som ovan, med koppel/lina. I början använda kopplet för att hjälpa honom balansera rakt på för att senare när han förstått tjusningen gå in på korrigeringar om han söker sig runt fåren.


Link och Elsa sommaren 2010!

Av Maja Fredriksson - 4 februari 2011 17:22

Idag packade jag in hundarna i bilen och körde i snöblandat regn till Lagga ridhus för klass 1 agility. Då det går mycket kennelhosta runt om i Sverige valde jag att gå en lång promenad (där inga andra hundar rastades) för att värma upp Link ordentligt, sedan fick de ligga i bilen under eftermiddagen.


När det var Links tur (nr 41) tror jag bara att två eller tre ekipage gått i mål med noll fel. En lätt klass 1 bana till synes men små vinklar gjorde att hundarna såg andra vägar än föraren tänkt. Stod fast vi min banvandring som hade blivit kanon om jag inte slappnat av. Första rundan var det hopp, hopp, tunnel, running. Andra svängen var det samma hopp, hopp, tunnel men istället för running, ett hopp. Jag skulle ha tänkt på vilken dragning Link har till runningen, slappnade av lite för mycket och han sprang såklart upp där igen.


Tre positiva:

  • Runningen sitter
  • Högre fart och mer självsäkerhet hos Link
  • Jag vågade springa fullt (inte lätt när sista pinnen aldrig trillar in.)

Tre saker att tänka på:

  • Links dragning till balansbommen
  • Trycka på mer i slalomet
  • Mer tryck i starten (kommer oftast igång efter 2-3 hinder)

Överlag är jag nöjd med loppet men himla besviken på att jag släppte honom för tidigt och inte höll i. Nu väntar Karlstad och sedan Kristinehamn.


Inte tränat Jerrys trix på ett tag nu. Därför fick jag detta pass gå tillbaka lite i träningen. Tanken var att han skulle börja gå frammåt men tycker det är svårt att få till. Istället börjar med att han får gå bakåt mot soffan för att få honom att stå längre på frambenen.



 

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards