Great Black

Alla inlägg den 10 april 2011

Av Maja Fredriksson - 10 april 2011 19:52

Igår åkte jag och Malin upp till Hedemora igen för att övernatta i vår sommarstuga. Det är så himla härligt att det börjar bli ljust på kvällarna, vi hann med både spårupptag (Vegas), sökmarkeringar för Link och en promenad innan vi gick hemmåt ige och åt mat framför brasan, så mysigt!


Idag åkte vi till Rättvik Körhall för att göra agilityklass 2 debut. Även Jerry var med då han saknar en pinne där. Tyvärr blev det ingen idag heller då han fick en rivning i första loppet och slalomfel i andra. Det typiska var att jag på vägen upp sa "Det är så skönt med small och medium för de river ju typ nästan aldrig" - där fick jag!


I första loppet med Link fick även han en rivning, detta var dock inte så konstigt då jag handlade fel och tvingades att göra ett mycket dåligt bakombyten, som Link för övrigt är dåligt på. Han är en typisk framförbytes hund som dessutom är ganska långsam och lyssnar mycket på mitt tempo och det ihop med dåligt tränad gör att våra bakombyten är katastrofala! Mer träning. Han fick även 5 fel på uppfarten på balansen där, mycket tveksam om det var det men shit the same!


I andra loppet kändes det helt oki, trots sämre tryck i Link. Är nöjd med alla hans balashinder då inget av dagens hade hinder rakt efter, utan i sväng. Även här hamnar jag fel i slutet och tvingas till ett bakombyte som gick vägen men som inte kändes bra alls! 0 fel, en 2:a plats och pinne i dagens debut!

 

Vi blev slagna av Aussien Rally som är mycket rolig och häftig att kika på! I top 5 för dagen var det faktiskt tre Aussie! Alltid kul!



Dagen gick väldigt snabbt och smidigt och vi var åter i Enköping vid 17-tiden. Passade på att åka ut till bäna och valla en sväng. Link gick så fint! Först fösning i träningshagen där han faktiskt börjar balanser fint och sedan tränade vi tryck och tempo. Ett bra pass och härligt att få komma ut en sväng efter en dag i ridhus!


Under påskhelgen ska vi byta stolp och sätta fårstängsel i hela hagen! Sen ska fåren få komma ut! Vilka vill hjälpa till? Självklart så grillar vi när det är klart!



Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards