Great Black

Alla inlägg under april 2011

Av Maja Fredriksson - 7 april 2011 09:55

Igår var vi ut till hagen en sväng. Är så härligt att få släppa ut fåren i stora hagen, de blir verkligen superglada! Skuttar, springer och käkar granris. Då jag inte tänkte valla något spec. så fick både Link och Ache följa med ut i hagen! Achilles sköter sig alltid runt fåren och bryr sig inte mycket om de. Däremot så är fåren riktigt nyfiktna på Achilles, speciellet en av tackorna.



  Jakthund eller jaktfår?

Av Maja Fredriksson - 3 april 2011 19:22

I fredags åkte jag, Malin, Mikaela och Sanna till vår sommarstuga uppe i Hedemora. Vi hann med budföring med skott, rullmarkeringar och några patrullstigar med ljud innan det var dax att gå in och duscha och föna hundarna för den inofficiella utställningen i Ludvika dagen därpå. Fy, det bara yrde päls i hela huset då samtliga hundar verkade fälla. . .


Det blev en lång dag i Ludvika, för lång för min smak! Link som tycker det är jobbigt med hundar nära inpå sig tyckte absolut att det var dax att åka hem när klockan blev tre och finalerna skulle starta. Det gör ju inte saken bättre att folk på utställning verkar tycka att det är helt ok att ha sina hundar dragandes i koppel och gå fram till vem som helst och inte behöver ha ett dugg koll på sin hund förrän de är uppe i röven på ens egen. När sedan schäferfolket ska in i ringen är kaoset ett faktum! Sånt ser man väl aldrig på en agility-, lydnad- eller brukstävlingar.

Det var tre vuxna hanar som placerade sig såhär:

Sugarwind’s A Great Warrior - Link

Sugarwind’s Tristan - Gizmo

Missnutts Amazing Loyalty


Motiveringen vi fick av domaren Maritha Östlund Holmsten var att sockervindarna hade bättre funktionella rörelser och att man verkligen kunde se att de skulle orka jobba en hel dag. Missnutts hanen hade lite för bred skalle mellan öronen medan Link kanske hade aningen för litet. Alla tre belönades med HP för dagen. Link fick sedan ställa mot Pippi och blev BIR och sedan placerade han sig även som BIG 3 i gruppen!



Links kritik:

2,5 år, aningen lätt hanhund men av bra storlek. Utmärkta propotioner i huvudet, kunde ha aningen mer maskulinitet och käkarna mer kraft. Bra bett. Tillräckligt förbröst, välvinklad fram, bra bak, bra benstomme, aningen veka mellanhänder. Utmärkta funktionella rörelser men behöver stabiliseras fram.


Link, Gizmo och Pippi fick även ställa i uppfödarklass där vi belönades med HP men i BIS-ringen blev vi oplacerade. Det enda domarna diskutreade var att Gizmo hade lite blått i ena ögat vilket var lite lustigt, men om han hade haft helt blå skulle han ju sett ut som en Sibirian huskey (HALLÅÅ, Link som står bredvid har helt blå). Sedan åkte vi ut, vi fick inte ens visa våra funktionella rörelser vilket var tråkigt.


Kritiken vi fick i gruppen löd:

3 individer ur 2 kullar (Link, Gizmo och Pippi) Uppfödaren visar stor funktionellitet i de tre individerna. Alla har utmärkta vinklar och utmärkta rörelser. Fortsätt så utan att glömma typen.


Med det sista menade hon tex de runda ögonen hos dem.


Lätt hane med utmärkta funktionella rörelser! PERFEKT!


Idag har jag och Malin sysslat med de tre saker jag gillar mest inom hundsport!

Först en sväng till klubben för agilityträning! Balansträning för både Link och Vegas!


Sedan åkte vi ut i skogen och Link fick träna sök. Först ett skick på medvindsidan med direktbelöning! Mycket bra fart och djupt. Han hittade inte Malin på första skicket så jag skickde en gång till, samma fart och glädje! Han gick väldigt snett men lät honom jobba och tog henne på invägen! Sedan fick han träna några rullmarkeringar och jag kunde idag hissa upp rullen några cm till. Han börjar få kläm på det där nu! Sista körde vi en rusare! Kort men kul pass!


Sist ut på dagen stod ett kort pass i vallhagen! Link går bra nu men guuud så trög ett av fåren är! Är inte alls kul längre. Imorgon blir det till att ringa och hitta nya träningsfår, har ett tips värt att kolla upp!

Av Maja Fredriksson - 1 april 2011 09:50

Igår var det sista tillfället i ridhuset för denna vår. Vi har haft lyxen att en gång i veckan kunna träna i ridhus med andra vilket är toppen då vi fått både platsliggning, sittning och komendering under hela vintern.


Som alltid brukar folk droppa av mot slutet och därför passade jag på att köra igenom hela lydnadsklass 3 (utom vittring, glömde pinnarna). Malin kommenderade. Det kändes så jäkla bra, dock långt ifrån 10:or i många moment men attityden var verkligen på topp. Link var taggad och höll ihop mycket bra genom hela programmet!


Fria följet - Tappar position. Sitter inte i stegförflyttningen bakåt.

Sittande under gång - Känns tryggt och bra

Inkallning - Lång bromssträcka på ställandet. Bra fart och snyggt läggande

Rutan - Jättebra fart, rakt och bra placering. Bra inkallning.

Hoppapport - Tassar

Metallapport - Tassar och dåligt tempo

Fjärren - Herregud, allt fel! Vårt sämsta moment just nu!


Hade varit så bra att fått med vittringen. Tror att han hade sprungit ut i hög fart och kanske tagit tassar på där med, vet inte. Sedan kollat av alla pinnar för att ta rätt.


Kanonbelöning med både kattmat och kampstock!


Malin fick sedan hjälpa mig att klicka in stegförflyttningar på Link. Han har en sån konstig stil när han backar men just nu fokuserar jag på placering och riktning. Även att han ska sitta i halten. Gick bättre mot slutet.

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards